facebook tracking

Nu växlar vi upp i Årets Kock

Spendrups blir presentatör av tävlingen Årets Kock tillsammans med Arla. Samtidigt går vi in som delägare i Årets Kock AB. Det gemensamma målet är att fortsätta utveckla svensk gastronomi.

grd.PNG

Efter snart ett decennium som samarbetspartner till Årets Kock tar vi nu nästa steg för att tillsammans bidra till vidareutvecklingen av den svenska mat- och dryckesscenen.

 

- Vi vill vara en positiv utvecklande kraft för svensk gastronomi och restaurangbransch. Att det svenska mat- och dryckeshantverket fortsätter hålla världsklass är givetvis viktigt även för oss som svenskt familjebryggeri, säger vd Fredrik Spendrup.

Genom att gå in som delägare kan vi också ta ett större ansvar för den utvecklingen, fortsätter han:

- Vi vet att vårt dryckeshantverk mår bra av att inspireras och utmanas av Sveriges främsta mathantverkare. Dessutom verkar vi i samma bransch och drivs av samma önskan om att ge gästen den ultimata smakupplevelsen.

Arla och Spendrups har satt upp som mål att hitta ytterligare två eller tre engagerade huvudpartners från olika delar av restaurangvärlden för att kunna få en ännu större kraft kring svensk gastronomi och verkligen göra en positiv skillnad för restaurangscenen. Ambitionen är att Årets Kock ska vara mer än en tävling och mer av en branschaktör. 2019 lanseras också Årets kockelev och Årets kockelever, en tävling öppen för kockelever på gymnasienivå.

- Årets Kock stärker matkulturen i Sverige på bred front och för oss på Arla känns det otroligt bra att vi nu utökar vårt intresse i Årets Kock AB och att resan framåt görs tillsammans med Spendrups, säger Patrik Hansson, Sverigechef på Arla.

Det nya upplägget innebär att Årets Kock-organisationen kommer att göras om för att även kunna hantera exempelvis mångfald- och hållbarhetsfrågor. Samtidigt kommer Spendrups få större möjligheter att påverka inriktning och målsättningarna med Årets Kock framåt. 

- Vi är glada att välkomna Arla och Spendrups som nya ägare av Årets Kock AB. Tillsammans med dem och våra partners är vi redo att skapa nya värden och satsa ytterligare för att utveckla branschen, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock.

Bli en av oss!

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Jobbar du redan på Spendrups?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@spendrups.se
  • Elisabeth Zitoun
  • Evelina Hellberg
  • Fredrik Öbom
  • Hans Lindgren
  • Karin Åhman
  • Karin Eriksson
  • Markus Nordvall
  • Matilda Persson
  • Patrik Söderström
  • Peter Berg
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor