facebook tracking

Namn: Robert Hallgren
Befattning: Laborant och lokal miljösamordnare
Avdelning: Kvalitets- och miljöavdelningen i Hällefors
Började arbeta på Spendrups: Juni 2009

Kan du berätta lite om vad din tjänst innebär:
Vad gäller laborantdelen i tjänsten arbetar jag dagligen med att serva produktionen. Det kan handla om deras förslag på förbättringar, men främst handlar det om att ta prover och följa upp dem. För att hålla hög produktkvalité tar vi prover genom hela produktionskedjan, inte minst när vi börjar producera en ny produkt. Jag gör sensoriska, mikrobiologiska och kemiska analyser på proverna. Jag jobbar även med vårt kvalitets- och miljöledningssystem (Q-nova) där jag skriver och granskar rutiner.

Som lokal miljösamordnare leder jag miljögruppen i Hällefors och vi träffas 4-5 gånger under ett år. Jag sammanställer resultat från miljöanalyserna, t ex mäter och redovisar vi vår vattenförbrukning, och redovisar dem internt i Hällefors och för kommun samt tillsynsmyndigheten. Jag är även med vid eventuella revisioner som behövs genomföras såväl internt som externt.

Utmaningar just nu:
Rådande högsäsong ger ett ökat tryck då det är många produkter som ska ut i handeln och därmed fler prover och analyser som ska göras. Utmaningen i labbet beror även på nya bestämmelser som kräver att vi tar fler prover.

På Miljö- fronten är det rätt lugnt just nu.


Vad är det roligaste med ditt jobb:

Det roligaste är att jag har bra kollegor och omväxlande uppgifter- det händer lite allt möjligt under mina arbetsdagar. Tycker även att det är roligt att jag har mycket kontakt med produktionspersonalen, det är bra att höra deras åsikter och förbättringsförslag.

Vad är det bästa med att arbeta på Spendrups:
Det är att jag är delaktig i tillverkningen av våra produkter och bidrar till att de håller god kvalité. Det är alltid kul att se produkterna ute i affären eller på en restaurang, då känner jag mig stolt!

En arbetsdag hos dig:
Det beror på vilket skift jag arbetar, men överlag hjälper jag produktionen med att ta prover. De kan ringa lite när som helst och då får jag släppa det jag gör för stunden och vara behjälplig. Har även en hel del administrativa sysslor såsom att skriva rapporter och sammanställa resultat, vilket gör att jag är på kontoret en del också.

Vad betyder våra värderingar stolthet, äkthet, handlingskraft och nyskapande för dig:
Stolthet handlar för mig om att vi har fina produkter som jag är stolt över och vidare att vi har en äkthet gentemot konsumenterna som ska känna sig trygga i att de dricker bra och kvalitétssäkra produkter. Handlingskraft handlar om att göra sitt bästa när man stöter på problem och nyskapande att vi producerar nya produkter som t ex Loka likes.

robert.hallgren@spendrups.se

Jobbar du redan på Spendrups?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@spendrups.se
  • Elisabeth Zitoun
  • Evelina Hellberg
  • Fredrik Öbom
  • Hans Lindgren
  • Karin Eriksson
  • Markus Nordvall
  • Patrik Söderström
  • Richard Bengtsson
  • Robert Benjaminsson
  • Robert Hallgren
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor