facebook tracking
Robert Benjaminsson

Robert Benjaminsson

Chaufför – Transport

”Spendrups är ett goare företag att jobba för”

Robert Benjaminsson är chaufför på Spendrups Transport i Göteborg. Han har jobbat med dryckesdistribution i många år - ungefär 20 av dem på Spendrups.

- Jag minns inte riktigt när jag började här, men har varit borta en vända som montör och sedan kommit tillbaka igen. Spendrups är ett goare företag att jobba för. Man tar hand om medarbetarna.

En vanlig dag kliver Robert in på terminalen i Tuve vid kvart i sex-sex på morgonen. Han får körschemat av transportledarna, som lagt pussel med rutterna för leveranser till krögare, grossister och Systembolag dagen innan. Just idag blir det först en tur till Partille och så vidare till Nödinge, där några grossister och Systembolaget väntar på varor. Sedan åker lastbilen vidare mot centrala Göteborg. Nu är lastutrymmet fyllt till knappt hälften.

- Bilen var proppfull imorse. Vanligtvis blir det två turer till terminalen per dag för att lasta av returglas och på nya varor, men idag behövdes det inte. Nu ska vi först till två grossister och lämna av några pallar och sedan till några mindre krogar inne i stan, förklarar Robert. 

Så är bilen framme i industriområdet Gullbergsvass där grossisterna har sina lager. Robert backar vant in mot lastkajen. Vi kliver ur lastbilshytten och går runt hörnet till ingången. En lagerarbetare hälsar glatt på oss och står kvar medan Robert fäller ner bakgavellyften, kör in gafflarna på sin eltruck under det som ska levereras och tar ut varorna till platsen som han får anvisad. Sedan ska fraktsedlarna skrivas på, och så är vi klara. I bilen blippar Robert en stund med smartphonen för att rapportera leveransen som klar i K2, vårt transportledningssystem. Då kan både transportledarna på terminalen och transportplaneringen i Vårby se att leveransen är utförd. 

Inne i stan är det trängre mellan husen, men ganska lugnt i trafiken. Att sitta uppe i en lastbilshytt ger bra utsikt och själva bilen är smidigare än man kan tro (eller så är det Roberts erfarenhet som gör att det känns som en barnlek att svänga runt storstadsgatorna). En spårvagn närmar sig bakifrån. Robert vevar ner rutan och sträcker sig ut för att fälla in den stora backspegeln.

 - De kommer förbi mig utan att jag fäller in den, men det är få av spårvagnsförarna som vet det så jag brukar fälla in den för att de ska slippa stanna, ler han.

Efter en snygg fickparkering går vi bak till lyften för att plocka ut ett gäng rödbackar med läsk och öl som ska levereras till en liten kvarterskrog några tiotals meter bort. Tre äldre farbröder står utanför och hänger på låset för att äta lunch. De tittar nyfiket ner på drycken i backarna när Robert börjar bära in. "Det här stället har många pensionärer som stammisar", berättar Robert när vi är klara och åker vidare. 

Några ytterligare leveranser till restauranger och apotek, sedan är vi nästan klara för dagen. Ytterligare en kund ska ha sin dryck och de är inte på plats förrän vid tvåtiden. 

- Det kan vara lite småsegt att vänta på sådant. Men de flesta kunderna är vänliga och trevliga, ställer upp dörren när jag kommer och hjälper till så gott det går.

Jobbar du redan på Spendrups?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@spendrups.se
  • Elisabeth Zitoun
  • Evelina Hellberg
  • Fredrik Öbom
  • Hans Lindgren
  • Karin Eriksson
  • Markus Nordvall
  • Patrik Söderström
  • Richard Bengtsson
  • Robert Benjaminsson
  • Robert Hallgren
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor