facebook tracking
Avdelning

Varuförsörjning/ Produktion och Logistik

Connect

Varuförsörjningen är den övergripande avdelningsbeteckningen för allt som rör framtagning och distribution av Spendrups produkter. Avdelningen består av underavdelningarna produktion, logistik och transport samt de centrala funktionerna: inköp, teknik, produktutveckling, projektledning och kvalitet.

Produktion
Produktionsavdelningens uppgift är att med hög kvalitet och kostnadseffektivitet tillverka de produkter som ligger i planeringen. Vi är certifierade enligt FSSC 22000 vad gäller livsmedelssäkerhet samt ISO 14001 för miljö. Produktionen sker i Grängesberg och Hällefors och har ca 270 medarbetare.

Logistik
Logistikavdelningen ansvarar för fördelningen av våra artiklar mellan våra olika lager samt avrop av inköpta produkter inom Sverige. Logistikavdelningen har drygt 150 medarbetare och finns i Grängesberg och Hällefors.

 • I Grängesberg har vi centrallager med höglager på 45 000 pallplatser, där vi tar emot pallarna från produktion och lastar ut hela och kundorderplockade pallar till våra kunder.
 • I Hällefors finns centrallager för det som produceras och lastas ut från Hällefors. Här hanterar vi enbart hela pallar.

Grängesberg
Produktion i Grängesberg består av underavdelningarna Process, Beredning, Tappning, Materialförsörjning, Teknik, Fastighet/media och Kvalitet/miljö och har drygt 220 medarbetare. Utöver dessa finns det stab- och servicefunktioner såsom Planering, Miljö, Produktutveckling, Inköp, HR samt projektledning. Inom processavdelningen brygger, filtrerar och lagrar man öl samt tar emot öl i bulkbil. Beredningen blandar syrup och läsk, tillverkar vin samt hanterar lokavattnet.

 • Tappningen består av två glaslinjer, två burklinjer, två å-petlinjer, en BiB-linje, en fatlinje samt en glassortering.
 • Underhållsavdelningens tekniker servar processen, beredningen och tappningen.
 • Materialförsörjning levererar insatsmaterial till linjerna samt sköter LGVer och pallsortering.
 • Fastighet och media ansvarar för drift och underhåll av fastigheten och tillgång till vatten, el, tryckluft, kolsyra, kyla, värme och avlopp.
 • Kvalitetsavdelningen består av drift- och centrallabb vilka utför prover på våra produkter.

Hällefors
Produktion i Hällefors består av underavdelningarna Tappning/Beredning, Materialförsörjning, Kvalitet/miljö, Underhåll och Fastighet/Media och har ca 50 medarbetare.

 • Beredningen hanterar lokavatten och blandar syrup till vatten och läsk. Tappningen består av två Å-petlinjer.
 • Materialförsörjning levererar insatsmaterial till linjerna.
 • Kvalitets- och miljöavdelningen utför prover och analyser på produkter och råvaror.
 • Underhåll ansvarar för underhåll av maskinerna.
 • Fastighet/Media ansvarar för underhåll av byggnader och tillgång till vatten, el, tryckluft, kolsyra, kyla, värme och avlopp. 

Välkommen in

För oss är Välkommen in mer än en trevlig hälsning. Det är vårt löfte till alla vi möter; kollegor, kunder, grannar och partners. Det handlar om att vara nyfiken för nya intryck och smaker och öppen för människor med annan kompetens, erfarenhet och bakgrund än vår egen. Jag tycker att det säger mycket om vår företagskultur, hur vi vill uppfattas och hur vi ska vara mot varandra. Att vara ärliga och öppna med våra produkter och vad de innehåller och engagerade i samhällsfrågor som berör oss eller där vi har en roll att spela är givetvis också en del av att vara Välkommen in!

 Fredrik Spendrup, VD

Vårt erbjudande

Det finns många anledningar till varför våra anställda trivs på jobbet. Alla är dock rörande överens om att detta är vad Spendrups erbjuder Dig som anställd

 • ETT PERSONLIGT BRYGGERI

  Vi är och förblir ett familjebryggeri där alla strävar efter att vara ärliga, närvarande och äkta i våra relationer och i vårt arbete. Det innebär att vi har vi ett öppet förhållningssätt, är lyhörda och välkomnar andra in i vår värld. Tillsammans skapar och bevarar vi en familjekänsla som kännetecknas av gemenskap och delaktighet.

 • UTMANING

  Med vår moderna anläggning och duktiga medarbetare skapar vi inte bara en svensk dryckeskultur, vi utvecklar och utmanar den. Vi är ständigt i rörelse och för oss är stillestånd detsamma som tillbakagång. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med utmanande och varierande arbetsuppgifter och med en tydlig process för mål och prestation.

 • ANSVAR

  Vi tror på den egna förmågan samt att ta eget ansvar för sitt handlande som en avgörande del i utvecklingen av våra medarbetare och verksamhet. Vi delegerar ansvar och befogenheter så långt som möjligt och vår ledningsfilosofi betonar vikten av att skapa arbetsglädje och motivation genom att stimulera alla att ta i anspråk hela sin kompetens, kunnande och ambition i sitt arbete.

Vårby allé 39
143 03 Vårby, Stockholm Vägbeskrivning 08-672 77 00 Se sida

Borlänge

784 34 Borlänge Vägbeskrivning Se sida

Grängesberg

Ludvikavägen 10
772 80 Grängesberg Vägbeskrivning Telefon: 0240-880 00 Se sida

Gävle

Beckasinvägen 9
803 09 Gävle Vägbeskrivning Se sida

Göteborg

412 50
412 50 Gothenburg Vägbeskrivning Se sida

Hällefors

Grythyttans Livsmedelsby
712 95 Hällefors Vägbeskrivning Telefon: 0591-688 00 Se sida

Jönköping

551
331 72 Forsheda Vägbeskrivning Se sida

Kalmar

Tullslätten 4
392 33 Kalmar Vägbeskrivning Se sida

Kristianstad


29132 Kristianstad Vägbeskrivning Se sida

Linköping

Stora Torget
582 19 Linköping Vägbeskrivning 0240-880 00 Se sida

Luleå

Storgatan 51
972 31 Luleå Vägbeskrivning Se sida

Malmö

Grimsbygatan 24
211 20 Malmö Vägbeskrivning 08-672 77 00 Se sida

Mariestad

Mariestad Resecentrum
542 30 Mariestad Vägbeskrivning Se sida

Norrköping

Koppargatan 18
602 23 Norrköping Vägbeskrivning Se sida

Sundsvall

85230 Sundsvall Vägbeskrivning Se sida

Uddevalla

Gerles väg 1
451 55 Uddevalla Vägbeskrivning Se sida

Uggelviksgatan 2, Stockholm

Uggelviksgatan 2
114 27 Stockholm Vägbeskrivning Se sida

Umeå

City Hall Square
903 26 Umeå Vägbeskrivning Se sida

Visby

St:Hansgatan 47
621 56 Visby Vägbeskrivning Se sida

Växjö

352 31 Växjö Vägbeskrivning Se sida

Örebro

Stortorget
702 11 Örebro Vägbeskrivning Se sida

Övriga Sverige


Övriga Sverige Vägbeskrivning Se sida

Jobbar du redan på Spendrups?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@spendrups.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor